A szezámmag többféle esszenciális aminosavat, telítetlen zsírsavakat (lecitint,linolsavat, palmitinsavat, sztearinsavat), B-,D-,E-vitaminokat , valamint sok ásványi anyagot (foszfor, kalcium, magnézium – súlyarányosan a szezámmag hétszeres mennyiségű kálciumot tartalmaz, mit a tehéntej) tartalmaz, valamint proteint és vasat is.
Erősítő, roboráló hatással van a fogak épségére. Magas kalcium tartalmánál fogva, a csontrendszer regenerálódásához, csontritkulás megelőzéséhez erősen ajánlott. Ezen kívül bőrlágyító, székletlazító, gyulladáscsökkentő.
Tápanyag összetétel 100 g termékben (tájékoztató adat):
energia:2458 kJ/594 kcal
fehérje:24,7 g
szénhidrát:2,2 g, ebből cukor: 1,9 g
zsír:51 g, ebből telített zsírsav: 7 g
élelmi rost:12 g
Származási hely: India