Bensdorp Holland kakaópor
Alkalizált, magas zsírtartalmú, extra sötét barnás vörös holland kakaópor kiváló minőségű nyugat-afrikai kakaóbabból! Kifogástalan aromájú, ízű, sötét vöröses színű, cukrozatlan, azaz, hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Kakaóitalként és sütemények, krémek, csokoládé fagylaltok készítéséhez egyaránt kiváló, 22 – 24 % kakaóvaj tartalommal.
Tárolás: 12 – 20°C között, közvetlen fény- és hőhatástól védve!
Kakaóvaj tartalom: 22-24%
Származási ország: Hollandia
Kakaópor feldolgozása:
A kakaófa gyümölcse az élelmiszeriparban fontos szerepet tölt be: a kakaóvaj, és a csokoládé alapanyagaként kerül felhasználásra. Nyugat, Közép- és Dél-Amerikából származó trópusi, magasra növő, örökzöld fa termése. A forró égövön évente kétszer hoz kemény héjú termést, melyet a héjától megtisztítják, és a nedves, kékes lilás babot 5-8 napon át fermentálják (erjesztik). Ezután, nagy felületű fatepsiken szétterítik és kiszárítják. Szárítás után megpörkölik, aprítják, majd összeőrlik. Ezután préseléssel kinyerik a kakaóvajat, – mely fontos kozmetikai alapanyag is – a fennmaradó héjat még finomabbra darálják, és ez a kiváló minőségű kakaópor.
Kakaópor jótékony hatásai:
Koleszterinmentes, jótékony antioxidáns hatásával védi a szívet, a keringést és az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást, leköti a káros szabad gyököket. gazdag A-, E, és B-vitaminokban, ásványi anyagokban – réz, magnézium – és rostokban.
Összetevők: kakaópor 22% kakaóvaj tartalommal, savanyúságot szabályozó anyag: kálium-karbonátok
Tápanyag- és energiatartalom 100 g (tájékoztató adat):
Energia:1621/386 KJ/kcal
Fehérje:21,4 g
Zsír:19 g
Szénhidrát:32,4 g
Rost:16,8 g
Származási hely:Belgium, Hollandia